Välkommen på chokladprovning

Choklad är så mycket mer än godis. Ända från början när kakaon skördas vid ekvatorn tills pralinerna kommer ut från vår tillverkning omges den av kunskap och omsorg. Det är en av anledningarna till att vi mår så bra av att äta choklad. Och ju mer du vet om olika kakaobönor, kakaohalter, kakaosmör och vikten av att andas lugnt medan du äter, desto bättre blir det. Därför rekommenderar vi att du provar en av våra chokladprovningar. Antingen gör du det på plats i någon av våra serveringar, eller digitalt, i lugn och ro hemma med en spännande ask framför dig.

Chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm

Vad är riktig choklad? Vilken kakaohalt passar mig bäst? Vad gör kakaosmör? Ta med dig allt du någonsin undrat och kom till oss på chokladprovning! (Har du inte undrat, men är sugen på choklad, är du också väldigt välkommen.) Provningen hålls i någon av våra chokladbutiker i Stockholm, oftast den stora vid Tjärhovsplan, där man också kan titta närmare på själva tillverkningen. Under en timme får du prova olika sorters ren choklad och njuta av några av alla våra praliner medan du lär dig mer om choklad och kakao. Till chokladen serverar vi ett glas portugisiskt starkvin eller svensk äppelmust. Bjud med en chokladälskare eller kom hit och njut på egen hand.

Tid: 1 timme
Pris: 495 kr/person
Mötesplats: Chokladfabrikens butik, Renstiernas gata 12, telefon 08-640 05 68
Visa karta

Digital chokladprovning där det passar dig

Vem gör godast choklad? Hur växer kakao? Vad är vit choklad? Nu kan du få svar hemma i soffan, på jobbet eller varhelst du vill sitta, stå eller ligga. Våra digitala chokladprovningar är här för att stanna. Innehållet i provningen är detsamma som i en fysisk provning med ren choklad och chokladpraliner, men i stället för att duka upp den här på Chokladfabriken skickar vi den i en ask på posten. När det är dags går du in på länken som kom med asken, och chokladprovningen kan börja. (Tänk på att inte tjuvtitta i asken i förväg, det blir roligare så.) En av våra grundare Martin och Ellinor dyker upp på skärmen och tar dig igenom askens innehåll medan du lär dig om allt från kakaobönor till pralintillverkning. Om du gillar choklad kommer vi att få det väldigt trevligt tillsammans.

Tid: 1 timme
Pris: 495 kr/person

Digital chokladprovning i grupp

Vem vet mest om choklad? Var växer kakao? Vilken kakaohalt är godast? Bjud in kompisar från hela landet, engagera släkten eller samla familjen till en digital chokladprovning med minst 6 deltagare. Själva provningen är densamma som den vi har fysiskt här i Chokladfabriken, med flera sorters ren choklad och väl utvalda praliner. Skillnaden är att i en digital provning kommer chokladen i en ask med posten. (Tjuvtitta inte! Vi vet att det är svårt, men försök.) På provningsdagen går ni in på länken som finns i asken. Där möts ni av en av våra grundare Martin och Ellinor som är redo att ta er på en tur genom innehållet. Under provningen får ni lära er massor om choklad, från kakaobönor till pralintillverkning. Skulle ni fortfarande undra något mot slutet blir det frågestund. Vilka vill du prova med? Är ni färre än 6 men vill vara ifred på skärmen går det också bra, men kostar lite mer.

Tid: 1 timme
Pris: 495 kr/person, minst 6 deltagare

Undrar du något om våra provningar?

Hör av dig till info@chokladfabriken.com eller ring 08-640 05 68.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Postnord logo
  • Produkt tillagd
Varukorg
    Lägg till rabattkod eller presentkort