Daterra coffee

D.O.T-Rostat av David Haugaard

Bönorna odlas i Cerrado-regionen i Brasilien, många av gårdarna ligger på 3000 m höjd.

Vind, sol och jord är exceptionellt för Arabica-träd. De olika höjderna och mikroklimaten skapar förhållanden som senare kommer att överraska gommen med ett stort urval av smaker från sammetschoklad till ljusblommiga profiler.

De gårdar som hör till Daterra jobbar mycket med hållbarhet, att man lånar från naturen och ger tillbaka. Använder den utan att skada den.

2018 fick Daterra gården den högsta rankningen av Rainforrest Aliance- certificering för sitt hållbarhetsarbete som de jobbat med i ca 35 år. De ordnar utbildningar för andra odlare och baristor från hela världen, och har ”eko-vandringar” för skolklassen med fokus på ekologisk odling.

Bönorna eller bären som det är egentligen, i vårt kaffe heter D.O.T- Dried on tree, som likt russin får hänga kvar på busken och bli ”övermogna”. Bönorna skiljs åt genom en mycket avancerad teknik där man mäter densiteten i bönan och skiljer ut just den kvalitet som vår kafferostare David Haugaard önskar.

Dessa bönor skeppas till honom i Jordbro utanför Stockholm, där rostar han bönorna med precision. Hans dröm var att göra ”det svenska bryggkaffet, men utan de sämre smaktonerna, utan ett tjockt, fylligt kaffe med låg syra och en lite bitter eftersmak” och det är precis det han har gjort.

Vi har valt detta kaffe ihop med David, för att hitta ett kaffe som passar ihop med vår choklad.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Budbee logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort