Kom och ät jultryfflar

Man måste inte älska julen, men det är dumt att missa jultryfflarna. Varje år gör våra konditorer pepparkakstryffel på mjölkchoklad rullad i lingonpulver, glöggtryffel av mörk choklad täckt med mandel och så saffranstryffel, en gul dröm av vit choklad. Under några underbara veckor ingår pralinerna i alla våra askar och kan köpas löst i våra butiker. Det är nu, och det är långt till nästa år.

Beställ choklad senast den 19/12

Julstress är en myt. Bara du betar av en viktig sak i taget kommer allt att gå som en slädfärd. Vi tar det viktigaste först: Gör din beställning i vår webbshop senast den 19 december om du vill ha chokladen till jul. Andas lugnt.

Baka din egen julstämning

Säg inte att vi sa det, men den bästa chokladfudgen gör man själv. Inget går upp mot den stolta stund när konsistensen blev perfekt och allt smakar jul. Den här är dessutom väldigt enkel att göra, intygar vår konditor Martin. Men det behöver du inte berätta.

Martins mörka chokladfudge
Ca 30 godbitar

3 dl socker (255 g)
1 dl standardmjölk (100 g)
90 g smör
55 g mörk choklad, t ex Chokladfabrikens bakchoklad Sao Palme 75 % från Felchlin
1 msk honung (25 g)
1 vaniljstång

Blanda allt utom choklad i en kastrull och koka till 116 °. Vispa i chokladen till en krämig konsistens. Häll smeten i en smord form och låt den svalna. Skär upp i munsbitar och ät inte upp alla själv på en gång.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Budbee logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort