Välkommen in i fabriken!

Mitt i maj fyller Chokladfabriken 25 år. Det vill vi fira med dig lördagen den 14/5. Kom och ta en titt i tillverkningen! Vi bjuder på chokladprovning, rundvandring och en massa goda smakprover. Du betalar inget, men behöver en biljett så att det blir trevligt mycket folk i fabriken. Biljetten hämtar du i kassan på Södermalm där också själva firandet äger rum. Det var här allting började. Med hallontryffel, kardemumma och fransk chokladkola.

Var gömmer du din choklad?

Om du skulle få choklad över kan det vara bra att tänka på hur du förvarar den. Riktigt bra choklad, som den vi gör praliner och gjuter kakor av, mår bäst när den förvaras i 16-18°. Det är en svår temperatur, vi vet. I kylskåpet är det för kallt och fuktigt, och rumstemperaturen är för varm. En vinkyl, ett dragigt skåp eller ett fönster med kallras kan fungera bra som chokladgömma. Du hör vart det här är på väg? Choklad ska ätas upp, inte förvaras.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort