Köp bättre bakchoklad! Få piffiga puffar på köpet

Allting blir godare med riktigt bra choklad. Åtminstone allt som normalt innehåller choklad som chokladbollar, chokladmuffins, chokladglass, chokladdkaka, chokladfondant, havreflarn doppade i choklad och chocolate chip cookies (du hittar receptet längre ner).

Ladda sommarskafferiet med vårt bakningskit så är du redo för allt från välkomna gäster till flera dagars ösregn. Bakningskitet består av två valfria burkar av vår fina bakchoklad från schweiziska Felchlin och ett härligt intensivt kakaopulver av criollobönor från spanska Chocovic. (Kakao gör större skillnad än man tror.)

Ända till den 14/8 2022 skickar vi med en påse puffar (värde 69 kr) utan extra kostnad när du köper ett bakningskit. Vad ska man ha puffarna till, kanske du undrar? Förutom att de är oemotståndliga gör de också att alla desserter blir jättesnygga. Puffa upp sommaren!

Chocolate Chip Cookies

Smaken är alltid viktigast, men det är snyggt att blanda olika sorters jättegod choklad i kakorna.

300 g riktigt bra bakchoklad
230 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
5 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg

Sätt ugnen på 190°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör, strösocker och farinsocker i en annan bunke och rör sedan ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Blanda ner chokladen sist. Dela degen i 30 bitar. Rulla varje bit till en kula och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna och flytta sedan över dem till ett galler för att svalna helt. Ha det så gott.
Alltid sommaröppet på webben

Öppettider under sommaren

De närmaste veckorna har vi ändrade öppettider, ta en titt på chokladfabriken.se när du längtar hit. Vår webbshop är som vanligt alltid öppen och full av bra choklad.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort