Daterra coffee

D.O.T-Rostat av David Haugaard

Bönorna odlas i Cerrado-regionen i Brasilien, mÄnga av gÄrdarna ligger pÄ 3000 m höjd.

Vind, sol och jord Àr exceptionellt för Arabica-trÀd. De olika höjderna och mikroklimaten skapar förhÄllanden som senare kommer att överraska gommen med ett stort urval av smaker frÄn sammetschoklad till ljusblommiga profiler.

De gÄrdar som hör till Daterra jobbar mycket med hÄllbarhet, att man lÄnar frÄn naturen och ger tillbaka. AnvÀnder den utan att skada den.

2018 fick Daterra gĂ„rden den högsta rankningen av Rainforrest Aliance- certificering för sitt hĂ„llbarhetsarbete som de jobbat med i ca 35 Ă„r. De ordnar utbildningar för andra odlare och baristor frĂ„n hela vĂ€rlden, och har ”eko-vandringar” för skolklassen med fokus pĂ„ ekologisk odling.

Bönorna eller bĂ€ren som det Ă€r egentligen, i vĂ„rt kaffe heter D.O.T- Dried on tree, som likt russin fĂ„r hĂ€nga kvar pĂ„ busken och bli â€Ă¶vermogna”. Bönorna skiljs Ă„t genom en mycket avancerad teknik dĂ€r man mĂ€ter densiteten i bönan och skiljer ut just den kvalitet som vĂ„r kafferostare David Haugaard önskar.

Dessa bönor skeppas till honom i Jordbro utanför Stockholm, dĂ€r rostar han bönorna med precision. Hans dröm var att göra ”det svenska bryggkaffet, men utan de sĂ€mre smaktonerna, utan ett tjockt, fylligt kaffe med lĂ„g syra och en lite bitter eftersmak” och det Ă€r precis det han har gjort.

Vi har valt detta kaffe ihop med David, för att hitta ett kaffe som passar ihop med vÄr choklad.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen Àr tomTillbaka till butiken
      LĂ€gg till rabattkod eller presentkort