Om oss
På Renstiernas gata 12 har det gjorts praliner, chokladkakor, bröllopstårtor, glass och bakverk sedan 1997. Grundat av Martin & Ellinor Isaksson som varit fabrikens ägare ända fram till idag. Chefskonditor Martin med förflutet i kocklandslaget har fortfarande hjärtat av produktionen uppe på Söders höjder som numer är en institution bland sötsugna stockholmare. Han får numera hjälp av ytterligare åtta erfarna konditorer för att tillverka alla godsaker för våra totalt 3 butiker.
Chokladfabriken
Renstiernas gata 12
116 28 Stockholm
Telefon: 08 640 05 68
E-post: info@chokladfabriken.com
Org.nummer: 556541-0841
Kvalitet och hantverk
Vi har alltid värnat om att sätta hantverket, råvarorna och smaken först. Alla recept och smaker jobbar Martin fram och till sin hjälp har han åtta konditorer för att tillverka alla godsaker. Råvarorna är a och o och varje ingrediens väljs noggrant ut och är i så stor mån som möjligt närproducerad. Chokladen som används är alltid från några av världens främsta leverantörer och är spårbar ner till plantagenivå, detta för att det ska kunna säkerställas att den har odlats under bra villkor.
Det händer ibland att våra kunder blir sura på oss. Någon har rest in från förorten för att köpa ett hekto lakritskola, och så visar det sig att den är slut. Hur vi än försöker, kan vi inte göra något åt det. Praliner är färskvara och ska som sagt ätas upp inom helst tre, fyra veckor. Därför kan vi inte arbeta upp ett lager. Men när det gäller lakritskolan spelar det ingen roll hur mycket vi gör – den tar slut. Tetryffeln börjar också bli omåttligt populär. Har du provat?
Sortimentet varierar under året (och ibland även under veckorna), men en genomsnittlig onsdag har du minst tjugo olika praliner att välja mellan. Till det kommer mousser, muffins, petit-fourer, biskvier, glass och annat oemotståndligt.