Choklad gör julen godare

Det är aldrig för tidigt att ladda för en god jul. När det gäller julklappar, tänk på att nästan alla gillar choklad. Praliner håller stilen i 6 veckor, men chokladkakor kan man köpa redan nu. Till någon som älskar choklad kan en provning eller kurs vara den perfekta julklappen. Till någon som är lite tveksam (de finns, även om det är ovanligt) har vi också mintkyssar, puffar och mandlar där man liksom får chokladen på köpet. Det funkar.

Ta en julpaus

Poängen med jul är frid, varma kramar och omtänksamhet. Det har inget med stress att göra. Om pulsen är på väg upp, sväng förbi någon av våra butiker och hitta fokus i en kopp varm choklad. Är du inte i Stockholm hittar du chokladen här. Bra att ha hemma.

Hemmagjort är lyx

Vi gillar som bekant att göra allting själva, från tryfflar till apelsinchokladmarmelad. Om du också gör det, kommer här ett recept på vår härliga mörka tryffel till julfirande. Har du något annat för dig kan du låta oss göra jobbet. Kom förbi eller ta en titt i vår webbshop!

Mörk tryffel

200 g mörk choklad, t ex Sao Palme 75 % från Felchlin
200 g grädde (2 dl)
40 g glykos (1 ¾ msk)
20 g rumsvarmt osaltat smör
25 ml konjak

kakao

Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Klicka i smöret och låt det smälta. Rör massan slät och häll i konjaken. Låt massan svalna och spritsa den till toppar eller forma till kulor som du siktar kakao över. Ett tips: Ju godare konjak du använder, desto godare blir tryfflarna. Fler recept hittar du i våra böcker Chokladfabriken, Chokladfabrikens desserter och till och med i barnboken Trassel i Chokladfabriken.

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Budbee logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort