Andas lugnt och köp choklad

Bli inte stressad över alla julklappar nu. Kom hit istället! Vi har verkligen choklad för de flesta. Spritiga praliner till mormor, lakritskola till grannen och mjölkchokladklubbor till alla som varit snälla. Om du tvekar finns det också flera olika presentkort att välja mellan. Ta med någon på chokladprovning, prova en pralinkurs eller ge bort fem gånger varm choklad till en frusen själ. Om du inte måste ha chokladen exakt till julafton finns det också väldigt mycket god choklad i vår webbshop.

Öppet som vanligt till fredag

Ända fram till fredag har vi helt vanliga öppettider men ovanligt god julstämning i butikerna. På julafton och juldagen ligger vi hemma på soffan och äter praliner. Sedan har våra tre butiker lite olika öppettider, ta gärna en titt här.

Kanel- och kardeummmafudge på det?

Nu till jul har vi en chokladkaka som smakar kanel och kardemumma. Om du inte vill slösa den på att göra fudge tar du vår utmärkta bakningschoklad och blandar i kryddorna själv.
ca 50 st

5 dl socker
1 ¾ dl mjölk 3 %
175 g normalsaltat smör
105 g mörk choklad, t ex Sao Palme 75 % från Felchlin
1/3 dl honung
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel

Koka upp socker, mjölk, smör och honung till 116°. Vispa i kryddorna och chokladen. Fortsätt vispa ett par minuter tills smeten blir krämig. Häll den i en smörad form, ca 30 x 20 cm. När den har stelnat, skär små fina kuber, lägg dem i påsar och ge bort till personer du verkligen tycker om (inklusive dig själv, naturligtvis).

Klarna logo Visa logo Mastercard logo DHL logo Postnord logo
    Varukorg
    Varukorgen är tomTillbaka till butiken
      Lägg till rabattkod eller presentkort